Tormenta's Echo Zafiro

14 november 2009 23.15 uur - † 21 november 2009 5.23 uur

 
De eerste foto's: je bent hier 1 dag oud...


Wat een vreugde !!! Als vijfde uit het eerste nest van Quera werd jij geboren, na 3 zussen en 1 broer ! Wat was ik blij met jou, de tweede kater !
Je had wat moeite met opstarten maar al snel hadden we je bij je moeder liggen en was je lekker aan het drinken. Toe maar vent, daar groei je van. Na jou kwam er nog een zusje en met zes was het nest compleet. Met vier "in de planning" was zes een ongelooflijke rijkdom. Je had een geboortegewicht van 100 gram en had twee zussen die zwaarder waren dan jij was.

De eerste 4 dagen kwam je resp. 17, 20, 18 en 19 gram aan en deed het heel erg goed. Donderdagochtend was je slechts 5 gram aangekomen, gedurende de dag ben je 2 gram afgevallen dus op 24 uur basis maar 3 gram aangekomen. De volgende ochtend was er slechts 1 gram bij.

Wat maakte ik me zorgen om je, zeker omdat je je broer en zusjes uit de weg ging, je wilde duidelijk niet in "het gevecht om een plekje aan de melkbar" terechtkomen. Daar ik je ’s middags zwakker vond worden, zijn we naar de DA geweest. Je bent helemaal gecheckt: longetjes goed, hartje goed, maar waarschijnlijk pijn in je buikje. Daar je vlak voordat we gingen veel gepoept had, hoopte ik met de DA mee dat het allemaal wel goed zou komen en dat dat je dwars had gezeten. Je kreeg een pijnstillend prikje en een paar milliliter vocht onderhuids in de hoop dat dit je erdoor heen zou slepen.

Eenmaal thuisgekomen had je ook een behoorlijke opleving en begon meteen bij mams te drinken. De DA gaf aan je het eerste uur even met rust te laten. De opleving duurde helaas niet lang, je was eigenlijk toen al te moe, te moe voor alles.. Daar ik pas zaterdag om 17.00 uur opnieuw een pijnstiller kon geven, was het simpelweg afwachten en hopen dat slaap en rust je de nacht door zou slepen en dat je genoeg energie zou hebben om wel drupjes melk te drinken.

Ik vond dat ik niet langer kon wachten met het geven van een naam en je kreeg de naam Tormenta's Echo Zafiro …

Gedurende de nacht was ik diverse malen wakker, eigenlijk sliep ik maar af en toe even een korte tijd want je moest regelmatig je drupjes melk. Je bleef echter op jezelf liggen en mama was druk met de andere vijf babies...
Ik kwam er op een gegeven moment achter dat je het lekker vond als ik je met de nagel van mijn pink achter je oortje krabde. Ik ben naast de werpkist gaan zitten en ben dat blijven doen, totdat je om 5,23 uur stopte met ademen. Je was je laatste reis over de regenboogbrug begonnen.

Lieve Echo, mijn mooie edelsteentje, ik hoop dat je nu geen pijn meer hebt, rust zacht ventje…
 
  ...Ik ben zooooo moe...
Samen met je broer en zusjes en mams poot heel beschermend op jullie...
Samen met je broer en zusjes...
Even heel erg samen met je broer...

 

© Copyright and design Cattery Tormenta 2009