Kasper – blue white “europees halflang haar”

Huisgenoot vanaf september 2000 op een geschatte leeftijd van zeker 9 jaar - † 02-08-2001

 


 

Als een jonge kat maar zo kort te leven heeft, waarom dan niet een oudje uit het asiel meenemen, dan heeft die tenminste nog een fijn laatste jaar. Zo gezegd, zo gedaan en jij kwam en heette Kasper.

 

Je was een stoffig oud mannetje en er werd gezegd dat je gewoon een beetje vies was en in een huisgezin wel schoner werd. Na een tijdje bleek dat je niet vies was maar erg ziek en dat je er daarom “niet uitzag”.

 

Voor mij was je echter een mooie kerel die heel goed door had wat wel en wat niet mocht. Nooit zat je als ik binnenkwam op het aanrecht maar als ik mijn hand op “jouw plekje aanrecht” legde, was het altijd warm. Als ik op mijn tenen achterom liep en door het raam gluurde, had jij het niet door dat ik je daar zag, daar op “jouw plekje aanrecht”. Ik heb je wel eens in je oor gefluisterd dat ik het wel had gezien….. Of je dat nou wel of niet begreep…. dat in je oor fluisteren was overigens iets wat ons samenbracht en waar je duidelijk heel blij van werd.

 

Tijdens het renoveren van de badkamer was ik je kwijt. Na je vele malen geroepen te hebben zonder antwoord te krijgen, overal te zoeken, wist ik ineens waar ik zoeken moest en welke taak ik van je kreeg. Ik heb de badwand – die zo goed als dicht was – weer afgebroken omdat ik je anders niet onder het bad vandaan kon krijgen en heb een afspraak gemaakt voor jouw reis over de regenboogbrug ….. 

Mijn lief, stoffig oud mannetje, ik hoop dat ik je een fijn laatste jaar heb mogen geven.

 

 

 

© Copyright and design Cattery Tormenta 2009