Tabula Rasa Quera red tabby blotched
Maine Coon - * 20 juli 2008
 

Na nog twee nesten heeft Quera in juli 2015 haar baarhuis moeten inleveren... Ze wordt dit jaar 7, heeft vier mooie nesten gegeven en mag nu genieten van haar "pensioen". Ze is tenslotte geen broedfabriek maar ze zal ongetwijfeld mee willen moederen met de komende nesten. Vanaf de nacht voor de operatie sliep ze bij mij boven en dat was wel heel erg genieten. Na een ruime week ging het helemaal goed zodat ze ook het gestoei van Joolz weer redelijk kon hebben hoewel dat wel een klein irritatiepuntje blijft ...Ze is inmiddels lekker bijgekomen van de operatie en het haar begint weer goed te groeien. Ook stoeit ze weer enorm mee met haar dochters Hiska en Joolz dus we zien de toekomst met rust tegemoet.
 
Quera heeft lekker mogen bijkomen na haar tweede nest. Niet dat zij dat nodig vond hoor, ze werd er zelfs een beetje kriegel van dat zij geen babies mocht krijgen en haar dochter wel. Inmiddels is alles weer ok, ze weet dat zij de volgende keer babies mag krijgen en geniet van haar kleindochter Ghaia. Na haar tweede nest is ze veranderd. Ze is veel zachter en liever en zo'n vreugde om in huis te hebben. Ze geeft ook duidelijk aan dat ze blij is: superblij zelfs vooral met het tentje en met de "beesies". Als ik een dag vrij ben en tijd heb dan komen alle meiden boven en zodra ik opsta ligt er een volgspoor van beesies naar beneden. Ze liggen in bed, op bed, op de nachtkastjes, de vloer, overloop, trap en verder. Al die gekleurde dingen zijn echt een feest om te zien. Ik heb er een aantal op voorraad en kreeg ook al een berichtje dat er meer op komst zijn... (ze zullen toch maar op zijn straks... :-) ). Quera zit dus super in haar velletje en was - dankzij alle lekkere hapjes en het weten dat Carnibest echt goed is voor haar als ze babies heeft - al snel weer op gewicht na haar tweede nest. De laatste maand is ze nog wat verder aangekomen en krijgt ze ook weer een mooi kraagje, ook al is hij nog maar klein. Ze geniet duidelijk van haar leventje en van het bij mij op bed liggen op een vrije dag en ik geniet daar weer ontzettend van.
         
         
         
                          
                                 

Op 14 november 2009 is haar eerste nest geboren en is ze mama geworden van een zesling.
Ik had na dit nest wat langer willen wachten maar een baarmoederontsteking gooide roet in het eten. Op 17 februari 2011 is ze voor de tweede keer mama geworden en weer van een zesling in exact dezelfde combinatie: 4 tortie meisjes en twee rode ventjes. Zij hebben een eigen pagina: zie "kittens toen en nu". Ook alle weekfoto's zijn daar nog te vinden.
 
Eerste nest: bijna 16 maanden oud en inmiddels hoogzwanger !! Ze is prachtig en doet het heel erg goed.
De laatste loodjes gaan inmiddels wel wegen...
6 weken zwanger                      Helpen met het maken van de kittenkooigordijntjes
7 weken zwanger: pfff... spelen vind ik nog steeds leuk maar ik word er zo snel moe van...

      Jarig !! 1 jaar/11 maanden/11 maanden

19 oktober 2008 Eindelijk is het dan zover. Jij viert dat je 13 weekjes jong bent en mag verhuizen. WELKOM !! lief rood grietje! Ondanks dat de twee grote meiden die hier ook wonen het nog even niets vinden dat jij er ook bent nu, loop jij al heel snel rond alsof het hele huis van jou is. Je gaat in no-time  bovenin de krabpaal liggen wat Sola natuurlijk niet leuk vindt omdat ze denkt dat ze nummer 1 is en dus recht heeft op de hoogste plek in de krabpaal. Je vindt al die fuzz over jouw aanwezigheid ook eigenlijk ontzettende onzin en wil met de meiden knuffelen. Met mij lukt dat goed en na een aantal dagen met Sas en Sola ook. Sas vindt alleen dat je het niet moet overdrijven en Sola vindt dat ze je moet opvoeden en moet wassen wat jij vervolgens weer verdraait naar een potje stoeien.

Verder doe je alles wat je doet met veel gepraat. Zelfs het naar de bak gaan dient uitgebreid becommentarieerd te worden. Daar moest ik wel even aan wennen, ik had nooit zulke harde praters in huis, maar nu is het alleen maar supergezellig.

Vanuit hier dan ook een dank je wel richting Rob en Nayomi van Tabula Rasa, ik ben heel blij dat dit lieve rode grietje bij mij mocht komen wonen en ik ben heel benieuwd hoe ze zal uitgroeien.

     
11 maanden oud    
   
11 maanden oud    
   
3, 4 en 5 maanden oud    
1 week oud 2 weken 6 weken
9 weken Mama Merthe Papa Storm

Testen:

HCM 27-08-2009 negatief Drs. M.L. Schmidt
  09-09-2010 negatief Drs. M.L. Schmidt
  31-05-2012 negatief Drs. M.L. Schmidt
  26-06-2014 negatief Drs. M.L. Schmidt
  05-08-2016 negatief Drs. M. Vink-Nooteboom
PKD 27-08-2009 negatief Drs. M.L. Schmidt
  09-09-2010 negatief Drs. M.L. Schmidt - zie nieuwspagina
FIV/FeLV 30-07-2009 negatief Dierenkliniek Dieren
  06-09-2010 negatief Dierenkliniek Dieren
  10-07-2012 negatief Dierenkliniek Dieren
PL 27-05-2009 OK Dierenkliniek Dieren
HD 27-05-2009 OK Dierenkliniek Dieren, foto's zijn opgestuurd naar Lars Audell - Zweden
HD 10-07-2009 Links: normaal
Rechts: normaal
Lars Audell - Zweden
SMA   negatief Ook Storm, Quera's papa is negatief bevonden. Beide ouders van Merthe, Quera's mama, waren al negatief getest.
HCM gen   negatief Alle 4 de grootouders zijn negatief getest.


 

Copyright and design Cattery Tormenta 2009